Servicii
Evaluare psihologică
Se realizează cu teste standardizate și omologate pe populația din România.
Terapie ABA
Applied Behavior Analysis – presupune tehnici de analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist validate științific prin multiple studii de specialitate. Specialiștii din domeniu (BCBA/BCaBA/RBT, coordonatorii de programe și terapeuții) sunt acreditați și supervizați științific și metodologic de Institutul ABA România. Terapia ABA presupune lucrul unu la unu cu
Coordonare plan de intervenție (ABA)
Redactarea planului de intervenție, coordonarea activității desfasurate în cabinet și acasă, sedințe de monitorizare. Beneficiarii direcți ai acestui serviciu sunt copii cu tulburare de spectru autist.
Grupuri de dezvoltare personală pentru adolescenți
Își propun să abordeze următoarele teme: gestionarea emoțiilor ce apar în viața adolescenților și care adesea sunt foarte intense : furie, anxietate, tristețe, singurătate si numeroasele dificultăți de comunicare cu care se confruntă: cum sa comunic eficient? ce vor ceilalti de la mine? ce vreau eu de la ei?
Grupuri suport pentru parinți
Ai copiilor cu TSA și/sau CES – în aceste grupuri vor fi dezbătute probleme legate de strategiile de coping prin care adulții fac față stresului și presiunii sociale dar și probleme legate de managementul comportamental al propriilor copii.
Consiliere psihologică adulți (abordare cognitiv-comportementela)
Se folosesc metode și tehnici cognitiv-comportamentale pentru intervenție în cazul dezechilibrelor emoționale, depresiei, atacurilor de panică, anxietății generalizate și/sau specifice, tulburarii obsesiv-compulsive și tulburărilor de personalitate.
Consiliere psihologică copii și adolescenți (abordare cognitiv-comportementela)
În cadrul ședințelor de consiliere psihologul colaborează cu părinții copiilor și/ sau cu adolescenții, ajutându-i să înțeleagă mai bine și să depășească diferite probleme emoționale, comportamentale, de adaptare la situații stresante, promovând totodată dezvoltarea copilului și dezvoltarea personală a adolescentului, precum și îmbunătățirea relațiilor și a funcționării sociale. Consilierea psihologică